16
04
10

PRACHTIG LUYSTERRIJCK

Luysterrijck, Sint Philipsland

Al rond 1500 wordt de basis gelegd van het schiereiland Sint Philipsland, Zeeland. Sindsdien kent het een rijk verleden. Sint Philipsland is de plek waar vice admiraal Hollare in 1631 voor vocht in de beslissende zeeslag in de strijd tegen de Spanjaarden. Deze zeeslag was het keerpunt; de Zeeuwen bleven heer en meester over de Schelde.

Het eiland werd vele malen geteisterd door overstromingen en zware tijden. Maar keer op keer keerden de mensen terug en bouwden er een nieuw bestaan op. Deze plek lijkt een magische aantrekkingskracht te hebben. Aan de natuurlijke kreek ‘de Luyster’ creëert Equidura met respect voor historie en natuur een vernieuwde dorpsafsluiting: Luysterrijck. De synoniemen van Luysterrijck zeggen genoeg: ‘betoverend, glansrijk, magnifiek, prachtig, schitterend’.

Equidura creëert hier een natuurlijke omgeving, infrastructuur en duurzame energieopwekking. Hier hebben bewoners de vrijheid hun eigen plek te creëren, maar zich aan te sluiten op o.a. een duurzame energiebron, collectieve duurzame inkoop van bouwmaterialen en technieken en mogelijke subsidiering.