28
02
11

STUDYING DONE RIGHT

Geplaatst in: Equidura

Studying done right

 

Equidura lanceert een innovatief studenten huisvestingsconcept voor industrieel erfgoed. Op dit moment staan er ca. 8 miljoen vierkante meter kantoren in Nederland leeg. Dat zijn alleen nog maar de kantoren! Bij gemeenten zijn er ook nog eens plannen om zo’n zes miljoen vierkante meter nieuw te bouwen. En dat terwijl er nog voldoende vraag is naar bijvoorbeeld studentenhuisvesting.

Het slopen van oude gebouwen en bouwen van nieuwe is een dubbele milieubelasting. Sloopmateriaal moet worden gestort, verbrand of (in een gunstig geval) worden recycled. Nieuwbouw betekent productie van materialen en verbruik van nieuwe grondstoffen.
De meest duurzame vorm van bouw is geen bouw.

Door de bestaande leegstaande gebouwen een nieuwe functie te geven, behalen we meerdere duurzame voordelen: we verminderen de milieubelasting en leegstand, waardoor leefbaarheid toeneemt. Bovendien verbeteren we de energieprestatie van de bestaande voorraad, met duurzame aanpassingen aan het bestaande gebouw.

impressie studenten loftimpressie studenten loft 2

Equidura ontwikkelde, samen met haar partners , een huisvestingsconcept voor studenten. Dit concept is met name gericht op industriële erfgoederen. Naast aanpassingen aan de energievoorziening, worden er aan het bestaande gebouw weinig ingrepen gedaan. Zo worden de ruwe, stoere ‘look’ behouden en wordt design en leefbaarheid toegevoegd. Het bouwproces is kort en flexibel.

Het resultaat is een ontmoetingsplek waar wonen, studeren en sociale interactie met elkaar worden gecombineerd. Studenten hebben een lichte, luxe eigen ‘loft’ voorzien van alle gemakken als een eigen badkamer, toilet, woonkamer, keuken, hoogslaper en studiedesk. Duurzame energievoorzieningen zijn inclusief. Met 4GB internet krijgen bewoners en hun gasten toegang tot een eigen community base; voor nieuws, sociale activiteiten of het posten van bijvoorbeeld studievragen. 

 

Bovenaanzicht studenten loftenbovenaanzicht studenten loft bed/studie

Centraal een plek om elkaar te ontmoeten, mogelijk uitgebreid met horeca (ook voor derden te bezoeken), een fitness ruimte en een openbare ruimte. De laatste is , ook voor derden, online te reserveren voor exposities, workshops, oefenen met de band, de toneelclub of een borrel.

student area from above

 

student area equidura

 

Dit totaalconcept is bijzonder flexibel toe te passen en leent zich bijvoorbeeld ook voor (tijdelijke) studentenhuisvesting in kantoren. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met info@equidura.nl

  

artist impression student area Equidura