01
11
12

EQUIDURA INNOVEERT IN GLASVEZEL

Mede door de nauwe betrokkenheid van Equidura bij diverse 100% groene ondernemingen, op een grote verscheidenheid van vakgebieden, putten wij kennis en ideeën om voor iedere situatie de meest duurzame oplossing te kiezen. Een voorbeeld is de groeiende hoeveelheden data die we gebruiken. Deze neemt per jaar met meer dan 50% toe! Dat is niet geheel onlogisch, kijk naar de vele mogelijkheden waar vandaag de dag allemaal gebruik van maken.

Om die grote hoeveelheden data te kunnen versturen, wordt er wereldwijd een glasvezelnetwerk tot aan huis aangelegd (FttH). Een land wat daarin voorop loopt is Nederland.

De mogelijkheden van glasvezel zijn nu al ontelbaar: een wereld van minder files, makkelijker persoonlijk contact en van unieke ervaringen. Van interactief tv kijken, voordelig telefoneren en beeldbellen, tot een wereld aan nieuwe mogelijkheden om te werken, te leren, te communiceren en diensten die het leven leuker en gemakkelijker maken.

Met het gebruik van glasvezel draagt u daadwerkelijk bij aan een beter milieu. Glasvezel is bijvoorbeeld het alternatief voor de groeiende mobiliteitsbehoefte. Vanuit huis werken, thuis studeren en Skype, zijn maar een paar voorbeelden waarom we niet zomaar steeds in de auto hoeven te springen. Alle nieuwe apparatuur en domoticavoorzieningen om de energie in huis te regelen en de zogenaamde ‘smart grid’ technologieën of slimme meters, zorgen voor gigantische energiebesparingen door efficiëntere energievoorziening en slimme verwarming en koeling.

Het OESO-rapport "Network development in support of innovation and user needs" voorspelt dat het FttH glasvezelnetwerk een positieve invloed zal hebben op de milieubelasting van alle sectoren. PricewaterhouseCoopers concludeerde in haar onderzoek dat de eerste 15 jaar na de ingebruikname van een FttH aansluiting, de C02 uitstoot per huishouden met 330 kg  per jaar afneemt. Dit is ongeveer gelijk aan de C02 uitstoot van een auto die 2000 kilometer rijdt. De volgende 15 jaar is dit een besparing van 780 kg C02 per jaar. Een ander PwC onderzoek toonde aan dat de kosten van de aanleg van een FttH netwerk binnen 6 jaar wegvallen tegen de milieuvoordelen.

Al met al gebruikt het glasvezel netwerk 62% minder energie dan een koper DSL netwerk. Dit gecombineerd met alle mogelijkheden die de glasvezeltechnologie ons biedt, maakt glasvezel de groene technologie voor de toekomst. Vandaar dat Equidura zich op diverse vlakken inzet voor de uitrol van het FttH netwerk.