13
01
11

DUURZAAMHEIDSPAVILJOEN OP DE INTERNATIONALE BOUWBEURS

Geplaatst in: Duurzaamgebouwd

Van maandag 7 februari tot en met zaterdag 12 februari 2011 staat het Duurzaamheidspaviljoen op de Internationale BouwBeurs in Utrecht.

Tijdens de BouwBeurs zal het inhoudelijk programma van het Duurzaamheidspaviljoen in het teken staan van 'Designers Delight'. Initiator Kingspan Duurzame Bouwsystemen zet wederom hoog in qua ambitieniveau om integrale duurzaamheid te implementeren in de gebouwde omgeving en moderne architectuur.

Designers Delight
Met 'Designers Delight' richt Kingspan zich op de bouwmeesters van de duurzame toekomst. Gedurende vijf dagen zal het Duurzaamheidspaviljoen dienst doen als platform voor kennisdeling en discussie tussen architecten en de Intellectual Partners van het paviljoen. Deze partners zijn; TU Delft Façade Research Group, DGBC, VMRG en Duurzaam Gebouwd.

Experimentele en futuristische gevels zijn de basis voor kortstondig dagdromen tijdens de inspiratiesessies. Esthetische uitdagingen en multifunctionaliteit staan centraal tijdens de kennisuitwisseling vanuit de genoemde kennisinstituten jegens de leergierige architecten.

Nieuwe technieken en inzichten moeten de architect weer de regisseur van de bouwkolom maken zodat duurzame architectuur op een integrale wijze kan worden geïmplementeerd.

Sessies
Er zullen iedere dag twee inspiratiesessies gehouden worden. De lunchsessie richt zich op actieve interactie met de architect en de (openbare) middagsessie staat in het teken van kennisdeling met de gehele bouwkolom.

Op www.duurzaamheidspaviljoen.nl  meer informatie vinden over het programma en de sprekers. Verder leest u daar ook meer over de duurzame en innovatieve participanten van het paviljoen zoals CRH, Nedzink, Euramax, Mosa, De Groot & Visser en IMd.

Het Duurzaamheidspaviljoen is tijdens de BouwBeurs te vinden in Hal 1, standnummer 01.E044.