11
11
10

NEPROM-LEDEN COMMITTEREN ZICH AAN DUURZAAM HOUT

Geplaatst in: Neprom

De leden van de Vereniging Nederlandse Projectontwikkelingmaatschappijen (NEPROM) committeren zich aan het toepassen van duurzaam hout bij minimaal 80% van al hun nieuwbouwprojecten in de komende vijf jaar.

Op de laatste ledenvergadering stemden de leden unaniem in met deze ambitie. Deze toezegging van alle grote projectontwikkelaars is een voortzetting van de bevordering van duurzame projectontwikkeling door de NEPROM en haar leden.

Het onderwerp duurzaam hout leeft al lang binnen de NEPROM-gelederen. Een aantal leden heeft al convenanten afgesloten met FSC. Voor de definitie van duurzaam geproduceerd hout volgt de NEPROM de criteria van het voormalige ministerie van VROM. Dit betreft op dit moment FSC-hout en PEFC-hout, met uitzondering van MTCS.

De NEPROM stimuleert en informeert, in samenwerking met andere organisaties, de komende jaren haar leden om deze ambitie waar te maken. De NEPROM-leden worden hier ook op aangesproken. 
In een nieuwbouwwoning wordt gemiddeld 1 m3 tropisch hardhout en 3 m3 naaldhout en plaathout toegepast. De gemiddelden voor kantoren en winkels zijn nog onbekend.

Equidura gebruikt voor haar projecten 100% duurzaam hout of recycled hout. Equidura werkt nauw samen met een 'veredelaar' van FSC gecertificeerd hout. Met deze technologie wordt relatief jong hout verduurzaamt tot de kwaliteit van hardhout. Voor meer informatie m.van.hoogevest@equidura.nl