11
06
10

15% CO2 REDUCTIE DOOR DUURZAAM INKOPEN OVERHEID

Geplaatst in: Equidura

UTRECHT - Agentschap NL en de Rijksgebouwendienst laten onderzoek uitvoeren naar het CO2-reductiepotentieel van duurzaam inkopen van kantoren door de Rijksoverheid. De eerste resultaten, die dinsdag 8 juni werden gepresenteerd op de Provada, laten zien dat een reductie van 15% in 2020 haalbaar is.

Uit het onderzoek, dat wordt uitgevoerd door advies- en ingenieursbureau DHV, blijkt eveneens dat de Rijksgebouwendienst in 2020 nauwelijks nog in gehuurde kantoorgebouwen met een energielabel F of G gehuisvest is.

DHV maakte tevens doorrekeningen voor de hantering van de criteria voor Duurzaam Inkopen door andere partijen dan de overheid. Hieruit blijkt onder meer dat in 2020 een reductie van 144.000 ton CO2 per jaar ten opzichte van 2010 mogelijk is, als nog eens 20% van de eindgebruikers van kantoren in Nederland de criteria voor Duurzaam Inkopen van de overheid hanteert voor de aankoop en aanhuur en renovatie van kantoorgebouwen.

De onderzoekers concluderen dat Duurzaam Inkopen en het Energielabel Gebouw beiden krachtige instrumenten zijn om energie en CO2 te kunnen besparen in kantoren.

Het eindrapport van het onderzoek is nog niet beschikbaar, maar wilt u weten op welke manieren u uw vastgoed portefeuille duurzamer maakt? Of bent u verantwoordelijk voor de huisvesting binnen uw organisatie en wilt u weten wat een duurzame huisvesting voor uw situatie kan betekenen? Neem dan contact op met Maurits van Hoogevest van Equidura; m.van.hoogevest@equidura.nl