09
06
10

WATERVERBRUIK BELANGRIJK

Geplaatst in: JLL

 

 

AMSTERDAM - Jones Lang LaSalle is van plan om bij de beheeractiviteiten meer aandacht te besteden aan het waterverbruik binnen gebouwen. De nadruk ligt in de hele duurzaamheidsdiscussie vooral op het terugdringen van CO2, maar op het gebied van water valt er ook veel te winnen, aldus de vastgoedadviseur tijdens de Provada.

JLL heeft binnen Nederland 1,4 mln m2 in beheer, wereldwijd loopt dat tegen een miljard. Door duurzaam in te kopen en te kijken naar waterinstallaties kan het waterverbruik niet alleen worden teruggedrongen, maar kan ook op zoek worden gegaan naar manieren voor hergebruik. 


Water is het nieuwe goud, volgens Dieuwertje Damen van The Value Agency. 'In 2050 telt de wereldbevolking 9 mrd mensen en voor elke persoon die er vanaf dan nog bij komt zal er geen water meer zijn.' Damen heeft voor JLL het waterverbruik tijdens deze Provada berekend. En dan gaat het niet om de glaasjes water die er worden gedronken, maar om het aantal liter water dat nodig is om de hapjes en drankjes die deze drie dagen worden geserveerd te produceren, verpakken en vervoeren. 


JLL heeft dit laten doen om het belang van duurzaam watergebruik te illustreren. Een voorbeeld: om een kopje koffie te produceren is 140 liter water nodig. Om dit te compenseren zou je ergens anders in de wereld de toegang tot 140 liter schoon drinkwater moeten creëren. Een vuistregel is dat 1000 liter water €1 euro kost. Om een kopje koffie te compenseren zou je dus € 14 moeten investeren in een ontwikkelingsproject. JLL gebruikt op de Provada 263.398 liter water en schenkt op basis daarvan € 263 aan het One million water tanks project in Brazilië, waardoor 36 personen een jaar lang schoon drinkwater krijgen.

Voor meer informatie hoe belangrijk duurzaam watergebruik voor uw bedrijfspand is: info@equidura.nl