EQUIDURA INNOVEERT IN GLASVEZEL

Mede door de nauwe betrokkenheid van Equidura bij diverse 100% groene ondernemingen, op een grote verscheidenheid van vakgebieden, putten wij kennis en ideeën om voor iedere situatie de meest duurzame oplossing te kiezen. Een voorbeeld is de groeiende hoeveelheden data die we gebruiken. Deze neemt per jaar met meer dan 50% toe! Dat is niet geheel onlogisch, kijk naar de vele mogelijkheden waar vandaag de dag allemaal gebruik van maken.

Om die grote hoeveelheden data te kunnen versturen, wordt er wereldwijd een glasvezelnetwerk tot aan huis aangelegd (FttH). Een land wat daarin voorop loopt is Nederland.

De mogelijkheden van glasvezel zijn nu al ontelbaar: een wereld van minder files, makkelijker persoonlijk contact en van unieke ervaringen. Van interactief tv kijken, voordelig telefoneren en beeldbellen, tot een wereld aan nieuwe mogelijkheden om te werken, te leren, te communiceren en diensten die het leven leuker en gemakkelijker maken.

Met het gebruik van glasvezel draagt u daadwerkelijk bij aan een beter milieu. Glasvezel is bijvoorbeeld het alternatief voor de groeiende mobiliteitsbehoefte. Vanuit huis werken, thuis studeren en Skype, zijn maar een paar voorbeelden waarom we niet zomaar steeds in de auto hoeven te springen. Alle nieuwe apparatuur en domoticavoorzieningen om de energie in huis te regelen en de zogenaamde ‘smart grid’ technologieën of slimme meters, zorgen voor gigantische energiebesparingen door efficiëntere energievoorziening en slimme verwarming en koeling.

Het OESO-rapport "Network development in support of innovation and user needs" voorspelt dat het FttH glasvezelnetwerk een positieve invloed zal hebben op de milieubelasting van alle sectoren. PricewaterhouseCoopers concludeerde in haar onderzoek dat de eerste 15 jaar na de ingebruikname van een FttH aansluiting, de C02 uitstoot per huishouden met 330 kg  per jaar afneemt. Dit is ongeveer gelijk aan de C02 uitstoot van een auto die 2000 kilometer rijdt. De volgende 15 jaar is dit een besparing van 780 kg C02 per jaar. Een ander PwC onderzoek toonde aan dat de kosten van de aanleg van een FttH netwerk binnen 6 jaar wegvallen tegen de milieuvoordelen.

Al met al gebruikt het glasvezel netwerk 62% minder energie dan een koper DSL netwerk. Dit gecombineerd met alle mogelijkheden die de glasvezeltechnologie ons biedt, maakt glasvezel de groene technologie voor de toekomst. Vandaar dat Equidura zich op diverse vlakken inzet voor de uitrol van het FttH netwerk.

 

Gratis Visa GreenCard van Equidura

Betaalgemak overal ter wereld, en bijdragen aan een betere wereld door het verminderen van uw CO2 uitstoot. De Visa GreenCard is een Visa betaal- en creditcard met dezelfde eigenschappen als elke andere Visa kaart. Het unieke van de Greencard is dat de kaart uw aankopen kosteloos “groen” maakt. Bij elke aankoop met uw Greencard wordt bepaald hoe milieubelastend de aankoop is. Visa GreenCard compenseert vervolgens de CO2-uitstoot door o.a. bomen aan te planten en te investeren in duurzame energie.

De Visa GreenCard behoort tot één van de voordeligste creditcards van Nederland. Voor u als relatie van Equidura is deze zelfs de eerste 2 jaar geheel gratis. Een goed begin op weg naar duurzaam denken en doen. Mail voor uw gratis groene creditcard naar: greencard@equidura.nl en wij doen de rest.

Energieplushuis Leusden

Het Energieplushuis is niet een woning die minder of weinig energie verbruikt of een zogenaamde ‘nul- woning’: deze woning levert energie! Een unieke woning ontworpen in de “jaren-30 stijl”. De woning is dus van buiten niet te herkennen als een “huis van de toekomst”.  Achter het traditionele metselwerk – welke in lijn is met de wensen van welstandscommissie - is alles high-tech. Een voorbeeld waarmee tijdloos design heel goed samen gaat met innovatief bouwen. http://www.youtube.com/watch?v=hwkvx_oee-E

Innovatieve woningontwikkeling met Trivest Wonen

Met haar nieuwste concept "Habitoo" zet Trivest Wonen een nieuwe standaard voor woningbouwontwikkeling in Nederland.

Het Habitoo concept speelt in op de maatschappelijke ontwikkelingen en woonwensen van toekomstige huizenkopers. Het concept is gebaseerd op vier centrale thema’s:
Comfort, Duurzaamheid, Flexibiliteit en Betaalbaarheid.

Kijk hier binnenkort voor de link naar meer informatie!

Slim bouwen door Ballast Nedam

Industrialisering in de bouw beperkte zich slechts tot prefabricage van kleine onderdelen. Het is nog steeds heel normaal om een groot aantal verschillende materialen op de bouwplaats samen te brengen en ze daar verder te verwerken onder sterk wisselende (weers)omstandigheden. Dat dit beter kan weet Equidura als geen ander, gelukkig denkt Ballast Nedam met ons mee! Met het product IQwoning is dit goed gelukt. Meer informatie vindt je op: http://www.iq-woning.nl/